نشتیفان شهر آسبادها

عشق آخر
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان عشق آخر و آدرس habibdl.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





صنايع دستي

صنايع دستي به آن دسته از صنايعي گفته مي شود که محصولات آن حاصل هنر ، ذوق ، سليقه و ابتکار مردمي است که با الهام از فرهنگ ، سنت و هنر محلي با دست توليد مي گردد . و بر خلاف صنايع ماشيني در صنايع دستي توليد انبوه و يک شکل صورت نمي گيرد . در نتيجه توليد کننده اي که در صنايع دستي کار مي کند ، ابتکار ، خلاقيت و ذوق فردي او عامل اصلي در کيفيت کالاي توليدي مي باشد . نشتيفان نتوانسته است در صنايع نوين به پيشرفتي دست يابد . علت آن را مي توان در فقدام مديريت دلسوز و عدم وجود مواد اوليه دانست ، اما در صنايع دستي و در توليد قالي ، پارچه هاي کرباس ، طناب ، کوزه و تنور مشهور بوده است .

1-  قالي بافي : قالي بافي از جمله صنايع دستي است که از ديرباز به روش سنتي در نشتيفان رواج داشته و هم اکنون نيز قالي بافي هم چنان از مهمترين صنايع دستي در نشتيفان مي باشد . براي آن مي توان دو علت ذکر کرد . اولاً قالي بافي توسط زنان انجام مي گرفته و زنان در کنار خانه داري به قالي بافي مشغول بوده اند . اما بعد از انقلاب که اوضاع مدارس با فرهنگ اسلامي سازگار شد و دختران توانستند وارد مدرسه شوند از نيروي کار قالي بافي کاسته شد و هم اکنون فقط زنان خانه داري که شغلي در بيرون از خانه ندارند به اين کار مشغولند . ثانياً درآمد حاصل از قالي بافي آنقدر کم است که کار قالي بافي را غير اقتصادي کرده و تنها انگيزه اي که زنان را وارد به اين کار مي کند علاقه به هنر و گذران اوقات فراغت است .

2-  کرباس بافي : کرباس بافي در گذشته دور قبل از ورود پارچه هاي صنعتي در نشتيفان رونق خاصي داشته است . اما با ورود پارچه هاي صنعتي پارچه هاي سنتي ديگر نتوانستند رقابت کنند و از بين رفتند . مواد اوليه بکار رفته در پارچه هاي کرباس ابريشم و پنبه بوده است که پنبه را خود مردم کشت و تهيه مي کرده اند .

3-طناب بافي : طناب بافي از گذشته هاي بسيار دور در اندازه و طرح هاي مختلف رواج داشته است و تمام مواد اوليه آن حاصل دسترنج صاحبان اين حرفه بوده است . نخ آن از موي بز تهيه مي شده و بوسيله چند نفر مرد ماهر بافته مي شده است . اين کار بر خلاف قالي بافي کاملاً مردانه بوده است .

4-  کوزه گري : کوزه گري نيز در نشتيفان زماني از رونق برخوردار بوده است ولي صاحبان اين حرفه نتوانسته اند با نياز زمان خودشان را وفق دهند و نابود شدند . آنچه از اين هند سنتي بر جاي مانده و هنوز به کار خود ادامه مي دهد تنور مالي است . تنورهاي ساخته شده ديگر در نشتيفان کاربرد ندارد . به نظر نمي رسد که تنور مالي هم زمان زيادي دوام بياورد .

5-  کارگري : کارگري در حدود 15 تا 20 درصد از درآمد مردم نشتيفان را تشکيل مي دهد افرادي که زمين کشاورزي ندارند و يا زمين کشاورزي آنها نمي تواند هزينه هاي زندگيشان را تامين کند و همچنين نتوانسته اند در بين کاسب ها و راننده ها جاي پايي داشته باشند به ناچار به کارگري روي آورده اند کارگري بيشتر به دو صورت ديده مي شود . 1. کارگري دائمي 2. کارگري فصلي .

منظور از کارگري دائمي فعاليتي است مه در خود نشتيفان انجام مي شود که آن ها يا در کارهاي باغداري به نهالکاران کمک مي کنند و يا به کار بنايي مشغولند . کارگري فصلي هم به اين صورت است که کارگران از طريق مهاجرت در فصل هاي خاصي از سال که معمولاً بهار و تابستان مي باشد به ديگر نقاط کشور مي روند . در اين گروه عده بيشتري قرار مي گيرند که از کشاورزان خرده مالک تا دانش آموزان دبيرستاني را مي توان نام برد .

6-  داد و ستد ( تجارت ) : همان طوري که گفته شد از قديم الايام نشتيفان از نظر داد و ستد و تجارت کالا از جايگاه خاصي در منطقه برخوردار بوده است . در گذشته کاسب هاي دوره گرد ابتدا محصولات کشاورزي مثل گندم و نخود و فرآورده هاي دامي مثل پشم ، کرک و پوست را از روستاهاي اطراف جمع آوري مي کردند و سپس به کمک خورجين داران و کساني که بوسيله شتر به حمل کالا مشغول بودند که تعداد آن ها در روستا بالغ بر 400 نفر بوده به نواحي ديگر حمل مي کردند و در آن جا به فروش مي رسانند . مي توان گفت که اين تجار در تامين کالاهاي مورد نياز منطقه با توجه به آب و هواي خشک و کويري و مشکلات رفت و آمد نقش مهم و حياتي داشته اند . همچنين بايد اضافه کرد که اکثريت مردم نشتيفان يا به طور مستقيم به کار تجارت مشغولند و يا اينکه خدماتي را براي تجار انجام مي دهند .

 

اوقات فراغت : اوقات فراغت در نشتيفان هنوز سازماندهي نيافته است . آن چه مي توان گفت اين است که کودکان در وقت فراغت که همان تعطيلات تابستاني است به مکتب مي روند و به يادگيري قرآن مي پردازند . برنامه ريزي اين مکتب خانه ها از طرف روحانيت که همان تعطيلات تابستاني است به مکتب مي روند و به يادگيري قرآن مي پردازند . برنامه ريزي اين مکتب خانه ها از طرف روحانيت که همان نهاد مذهب است انجام مي شود . نوجوانان و جوانان به فعاليت هاي ورزشي که بيشتر همان بازي فوتبال است مي پردازند . ميان سالان هم در وقت بيکاري در جاهاي خاصي جمع مي شوند و به گفتگو با هم و نوعي بازي شبيه شطرنج مي پردازند . زنان خانه دار هم تنها وسيله اي که براي گذراندن وقت فراغت دارند تلويزيون است . واعقيت اين است که در نشتيفان وقت فراغت به معني واقعي آن وجود نداشته تا احساس نياز به برنامه ريزي براي گذراندن آن بشود و نهادي به نام نهاد اوقات فراغت بوجود آيد . البته به تازگي به انواع بازي هاي رايانه اي و عروسکي و وسايل نمايش فيلم نقش اساسي در گذراندن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان دارد .البته با وجود باشگاه فوتسال شهید بیانی بیشتر اوقات فراغت کودکان و بزرگ سالان در باشگاه سپری می گردد.

<!--[if gte mso 10]>


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ دو شنبه 18 دی 1391برچسب:نشتیفان شهر آسبادها, ] [ 10:8 ] [ حبیب الرحمان صبوری نیا ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید! منتظر نظرات گلتون هستم!
آرشیو مطالب
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 41
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 41
بازدید ماه : 41
بازدید کل : 35969
تعداد مطالب : 32
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1




Upload Music

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وبلاگ:

بازدید امروز : 41
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 41
بازدید ماه : 41
بازدید کل : 35969
تعداد مطالب : 32
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1



کد کج شدن تصاوير

دانلود فایل